PÄÄTOIMITTAJAN MIETTEITÄ

MARKUS MIETTINEN

ETTÄ KANTAISITTE HEDELMÄÄ

4/2019

Näin loppukesästä pääsemme nauttimaan monenlaisista luonnon herkuista, niin tuoreista vihanneksista, hedelmistä, marjoista kuin sienistäkin. Osalla lajeista satokausi on tulossa vasta myöhemmin syksyllä.

Uusina luomuksina meidät on oksastettu jaloon öljypuuhun. Olemme myös oksia Taivaallisen Isän viinipuussa Jeesuksessa. Jo luontaisesti tuotamme puumme mukaista hedelmää. Emme saa aikaiseksi hedelmää puristamalla ja ponnistamalla. Mutta onko terveen hedelmän ja runsaan sadon tuottaminen automaatio, vai onko se seuraus jostakin?

Luonnossa harvemmin omenapuu oma-aloitteisesti alkaa tuottamaan muita hedelmiä kuin omenia, mutta puu voi sairastuessaan tuottaa pilaantuneita hedelmiä tai sen lehdet voivat kärsiä vaurioita. Laiminlyötynä hedelmäsato voi olla vähäisempi ja puu saattaa kasvaa myös väärään. Omenapuu kantaa hyvää hedelmää paljon ja kauimmin hyvin hoidettuna.

Kuten omenapuun tapauksessa, tarvitsemme vettä, ravinteita, lannoitteita, hoitamista monin eri tavoin. Asetu siis kasteltavaksi ja hoidettavaksi. Tämä kaikki tapahtuu parhaiten hyvässä seurakuntayhteydessä. Sellaisessa seurakunnassa, jossa sinulle tarjotaan mitä tarvitset terveeseen kasvuun ja jossa sinusta pidetään hyvää huolta. Terveen seurakuntayhteyden kautta myös toiset pääsevät nauttimaan tuottamastasi hedelmästä, niin seurakunnan sisäkuin ulkopuolellakin.

Muuten. Tiukkapipoisuus, kireä päänahka ja ärtyneisyys ei ole Hengen hedelmää. Kesällä on useilla meistä hyvä mahdollisuus ottaa aikaa rentoutumiseen. Sopivia vaihtoehtoja voi olla ystävän tai puolison kanssa vietetty jätskihetki, ulkopelit lasten tai lastenlasten kanssa sekä grillaaminen hyvässä seurassa. Jos olet erakompaa sorttia, istu vaikka alas ja avaa hyvä kirja. 

Mukavaa loppukesää Näyn lukijoille toivottaen

Markus Miettinen

markus.miettinen@nakylehti.fi

OLET MITÄ SYÖT

3/2019

Kirjoitukseni sinulle on tällä kertaa lyhyt todistus Jumalan Sanan ja oikeanlaisen opetuksen voimasta. 

Ennen uskoontuloa minulla oli monia ongelmia elämässäni. Lukio-opinnot olivat jääneet kesken. Vaateostoksilla käynti alkoi olla koko lailla ahdistavaa, eivätkä ruokailut tuntemattomien kanssa onnistuneet. Muutamia asioita mainitakseni. Olin nuoresta iästä huolimatta syrjäytymässä yhteiskunnasta kovaa vauhtia.

Sitten jotain tapahtui. Tulin uskoon ja sain liittyä osaksi seurakuntaa. Sain ystäviä, jotka auttoivat minua monissa käytännön asioissa. Ylistyskulttuuri oli suuri ilon ja vapauden aihe. Mutta ennenkaikkea vahva opetus Jumalan Sanasta, uuden elämän voimasta ja uudesta identiteetistä Kristuksessa oli suurin muutosvoima elämässäni.

Aiemmin en lukenut muuta kuin lähinnä sarjakuvia ja niitäkin hyvin valikoiden. Tullessani uskoon aloin luonnollisesti lukemaan Raamattua. Pidin aamuisin kiinni siitä etten lähtenyt minnekään ennen kuin neljä lukua Raamattua oli luettu. Hyvällä ystävälläni Juha Hyvärisellä, joka roudasi minut seurakuntaan, on varsin kattava kokoelma kristillistä kirjallisuutta, itse asiassa tuhansia kappaleita. Häneltä sain lainaan muutamia kirjoja joita hän suositteli minulle. Sen lisäksi aloin ostamaan itselleni paljon kirjoja.

Pyhä Henki johdatti ihmeellisesti kirjojen pariin. Sain käsiini mm. Kenneth Haginin, T. L. Osbornen ja Osmo Haaviston kirjoja. Itsetuntoni alkoi vahvistumaan ja tunne-elämäni alkoi korjaantumaan. Monet vääristyneet ajatukset saivat jäädä pois. Raitis opetus auttoi näkemään elämää terveellä tavalla. Sain tavoitteita elämään. Mikä voima opetuksessa onkaan, kun se on Jumalan Sanan mukainen.

Olen kuullut sanottavan: ”Usko tulee kuulemisesta ja se voi mennä kuulemisesta.”

Pysy sellaisessa opetuksen piirissä, jossa Sanalla saa olla korkea arvo ja jossa ihmisviisaus ei laimenna Jumalan lupauksia. 

Markus Miettinen

markus.miettinen@nakylehti.fi

Ps. Myös luonto opettaa Jumalasta, joten kipin kapin ulos tarkkailemaan Jumalan luomistöitä.

ELÄVÄT TARVITSEVAT RAVINTOA

2/2019

Kristillisen kustantamon KKJMK Oy:n toimitusjohtaja Tapani Rautalahti kertoi minulle taannoin hyvin yksinkertaisen mutta sitäkin tärkeämmän totuuden: ”Elävät ovat aina tarvinneet ravintoa.” Elämme aikana, jolloin ajastamme kaikkien tärkeimpien asioidemme, mm. perheen ja työn, ohella kilpailevat moninaiset harrastukset ja viihdykkeet. Media monissa muodoissaan tarjoaa suuren informaatiotulvan, josta voi olla hyvinkin vaikea poimia sitä olennaisinta. Aikaa ja jaksamista ei näytä olevan tarpeeksi kristillisten opetuskirjojen ja lehtien lukemiseen.

Kuolleet eivät ole tarvinneet koskaan ruokaa, vaikka joissain päin siihenkin uskotaan, mutta elävät kylläkin. Ruumiillinen harjoitus, liikunta ja kuntoilu, saa aikaan ravintoaineiden tarpeen. Tarvitsemme proteiineja lihasten ylläpitämiseen ja kasvuun, hiilihydraatteja ja rasvoja energian saantiin sekä kaikenlaisia mitättömän pieniä vitamiineja ja kivennäisaineita. Monipuolinen ravinto on tärkeää myös hengellisessä mielessä. Elävä kristillisen uskon harjoittaminen saa aikaan terveen kristillisen opetuksen nälän ja tarpeen. Suosittelen lukemaan hyviä kristillisiä kirjoja, ja mielellään monista aiheista. Monipuolinen perehtyminen eri aiheisiin tuo laaja-alaista näkemystä. Vaikeita aihettakaan ei kannata välttää. Kristillinen lehti (lue: Näky-lehti) ja kirja sekä Raamattu ovat edelleen lahjojen parhaimmistoa jokaisessa arkisessa ja juhlavassa tilanteessa.

”Kristillinen lehti (lue: Näky-lehti) ja kirja sekä Raamattu ovat edelleen lahjojen parhaimmistoa jokaisessa arkisessa ja juhlavassa tilanteessa.”

Maistuva ruoka-ateria hyvässä seurassa on myös paikallaan, säännöllisesti nautittuna. Suosittelen Savonmualla matkaaville varkautelaisen Oscar’s Pubin pekoni-burgeria. Vai eikö näytäkin maistuvalta?

Markus Miettinen

markus.miettinen@nakymagazine.fi

NÄKY KIRKKAANA

1/2019

Hesekielille Jumala puhui:

Kirjoita näky ja piirrä se selvästi tauluihin, niin että sen voi juostessakin lukea.” (Hab. 2:2, RK)

Näky on se, joka antaa elämällemme suunnan. Se kantaa silloinkin kun emme näe välittömiä tuloksia, tai silloin kun joudumme menemään vastavirtaan. Näky kirkkaana sydämissämme emme lannistu taloudellisten paineiden kohdalla, vaan jatkamme eteenpäin. Yhtenä tärkeänä seikkana pidän näyn ajankohtaisuutta, näkyä tehdä asiat tuoreella tavalla, kohdata tämän päivän ihmiset tämän päivän tavoilla.

Voisin hyvinkin kuvailla itseäni näyn ihmiseksi, sillä näky jonka Jumala antoi evankeliumista, joka konkreettisella tavalla pelastaa ja vapauttaa meidät, on se jonka haluan määrittelevän elämäni valintoja. Myös Näky-lehti kantaa edelleen alkuperäistä näkyään. Palasimmekin takaisin alkuperäisen sloganin käyttöön etukannessa, joka on näky uudistuksesta, yhteydestä, Isän sydämestä ja herätyksestä.

Tilaajana olet mukaan tässä näyssä. Voit myös jakaa sen, hankkimalla muitakin tilaajaksi tai tilaamalla lehden lahjaksi ystävällesi. Ennen kaikkea toimitus kiittää rukouksistanne lehden puolesta.

Itse tutustuin Näky-lehteen ensimmäisen kerran vuonna 2003, saadessani irtonumeron Varkauden City-seurakunnan pastorilta Kari Kärkkäiseltä. Näky-lehti välitti opetusta ja tietoa, sekä oli luomassa näkyä painetun median merkityksestä. Tuskin koskaan pystymme yliarvioimaan työmme merkitystä, kun se on tehty Jumalan antaman näyn valtaamana.

Markus Miettinen

markus.miettinen@nakymagazine.fi

TILAUSTIEDOT:

Näky ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, aina parillisten kuukausien alussa.

Kestotilauksen hinta on vuodessa 49€ (sis. 6 numeroa). Suomen ulkopuolelle: Eu-maihin 59€ ja muualle maailmaan 62€. Ulkomaan tilaukset sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nakylehti.fi.

Seurakunnat, järjestöt ja jälleenmyyjät voivat tilata lehteä myyntiin 50% alennuksella. Tilaukset sähköpostilla osoitteeseen toimisto@nakylehti.fi.

Kustantaja / julkaisija:

Kustannusyhtiö Visio Oy / Näky-lehti

Työpajankatu 10C, 00580 HELSINKI

Kustannusyhtiö Visio Oy 2019 © Kaikki oikeudet pidätetään.